Köszöntő

Kedves Kollégák!

A COVID-19 okozta pandémia következtében hozott központi korlátozó intézkedések miatt, a személyi biztonságot szem előtt tartva a FIGAMU 2020-ban esedékes Konferenciáját 2021-re halasztottuk, bízva a FIGAMU erejét és kedveltségét adó személyes találkozás megvalósíthatóságában. 

Sajnos azonban a központi intézkedések fenntartásának határidejét éberen nyomon követve úgy tűnik, a Konferencia – még a legszerencsésebb forgatókönyvet, a járvány korai végét tekintve is a korlátozások fokozatos feloldása miatt – személyes jelenléttel történő megtartására áprilisban sem lesz még lehetőségünk. 

Emiatt a FIGAMU Vezetősége nehéz szívvel, de a tervezett program magas színvonala, és az online térben tartott konferenciák (többek közt az MGT, Endoszkópos Szekció, UEGW) sikere miatt mégis optimistán hozta meg a döntést, miszerint: a FIGAMU XV. Kongresszusa 2021. április 10-én rövidítetten, online keretek között megrendezésre kerül.

Az online rendezvény fő témái:

  • gasztroenterológiai kórképek a terhesség alatt
  • COVID-19 fertőzés és antivirális kezelés hatásai a gasztroenterológiai betegségekre
  • hands-on tréning: kolonoszkópia és endoszkópos ultrahang vizsgálat alapjai

Örülünk, hogy Veletek együtt egy rendhagyó, de a korábbiakhoz híven jó hangulatú és szakmai Konferenciának nézünk elébe!

Üdvözlettel:

FIGAMU Vezetősége